Ügyfélszolgálat: +36 20 543 8939
Ingyenes házhozszállítás 16.990 Ft felett!
  • 0
Kategóriák
Ügyfélszolgálat: +36 20 543 8939
Ingyenes házhozszállítás 16.990 Ft felett!
Ingyenes házhozszállítás 16.990 Ft felett!
Ügyfélszolgálat: +36 20 543 8939

Így maradj divatos a hidegben is: átmeneti kabátok, szövetkabát, bőrdzseki, parka, szőrmék

Lassan véget ér az ősz és beköszönt a hideg. Ez azt jelenti, hogy ideje lesz rétegesen öltözködni! Persze attól, mert rétegesen vagy felöltözve, még lehetsz stílusos is. Most a különböző átmeneti kabátokat, dzsekiket és egyéb hűvösebb időre is optimális ruhadarabokat vesszük sorra, amikkel feldobhatod téli ruhatárad!

A kabát alatt, rétegesen

Sokan, ha a réteges öltözködésre gondolnak, a Michelin-baba jut eszükbe. Nem egy ideális kinézet, de ha korlátozod a felvett rétegeid számát, könnyen elkerülhető. 3-4 réteg ruhánál többre valószínűleg a legnagyobb hidegben sem lesz szükséged. A réteges öltözködés sok új lehetőséget tud adni stílusunk kifejezésére, de érdemes odafigyelnünk, hogy ne essünk túlzásokba! Keverhetjük az anyagokat, színeket vagy mintákat is, de egy egyszínű öltözet is megállja a helyét. Ha egy színben, vagy különböző árnyalataiban utazunk, akkor próbáljuk meg a textúrákat összeválogatni. Egy kis gyapjú, pamut, bőr vagy selyem, különböző ruhadarabokon ideális, a könnyebb és nehezebb anyagok egyensúlya végett.

Pár tipp a réteges öltözködéshez

Egy garbó, esetleg hosszított fazonú ingre véve a kabátunk alatt például egy egyszerű és mégis elegáns megjelenést biztosít. Ne féljünk kísérletezni sem! Nem feltétlenül kell választanunk például a dzseki és a kabát között. Egy rövidebb bőrdzseki kifejezetten ízlésesen festhet egy nagyobb szabású szövetkabát alatt, akár egy oversized sállal is!

A fő, hogy a színeket, illetve kontrasztokat összehangold. A sálakkal és egyéb gyapjú ruhadarabokkal pedig mindenképpen ügyelj arra, hogy ne legyen mindegyik hasonló vastagságú, nehézségű, legyenek köztük nehezebb és könnyebb darabok is! Így, habár értelemszerűen melegen tartanak, nem mennek a stílus rovására. Általánosságban maximum egy oversized ruhadarabot (kabát, sál, stb.) érdemes egyszerre felvenni, hogy elkerüljük a Michelin-baba effektust.

Mi a helyzet az átmeneti kabátokkal?

Gyakorlatilag mindenféle felsőrész, ami kabátként funkcionál a tavaszi/őszi (átmeneti) időszakokban, vagyis nem kifejezetten télikabát, funkcionálhat átmeneti kabátként. Lehet ez egy esőkabát, egy hosszított kardigán, egy vastag blézer, egy Diesel farmer dzseki, egy bőrdzseki, egy parka kabát vagy egyéb felsőrész. Sokan vannak, akik a téli időszakban is átmeneti kabátokat hordanak, vagy éppenséggel átmeneti és télikabátokat is egyszerre vesznek fel. Egy megfelelő, rétegelt öltözék a rétegek közti különbségek kihangsúlyozásával is jól tud működni. Egy farmer- vagy bőrdzseki egy szövetkabát alá például kifejezetten stílusos. Hasonlóan egy nyitott, hosszított kardigán alá is jól nézhet ki. Az átmeneti kabátokat persze nem feltétlenül kell más kinti ruházattal kombinálnod, hiszen enyhébb időjárási körülmények között pulcsi helyett is jók! Egy testhezálló bőrkabát, inggel zakó vagy blézer helyett is jól mutat. Ezzel el is érkeztünk a hideg időszak legfontosabb ruhadarabjához, a télikabátokhoz.

Télikabátok, stílushoz igazítva

Egy télikabát sok esetben function over form, azaz a praktikusságot helyezi a stílus elé. A fő funkciója természetesen az, hogy melegen tartson zord időjárási körülmények között, ettől függetlenül azért van jó pár divatos darab. Vegyük is sorra a legtrendibb téli darabokat, amik nem csak megvédenek a hidegtől, de jól is mutatnak.

Parka kabátok

Talán a legsokoldalúbb kabát, amit ma kapni lehet. A parka kabátokat eredetileg az északi sarkkörön élő eszkimók hordták. Ezek a kabátok hosszúak voltak, gyakran térd alá is értek, hatalmas, szőrmés kapucnikkal, hogy maximális védelmet biztosítsanak a hideg ellen. A 20. század közepe óta, az amerikai hadsereg jóvoltából globálisan is elterjedt ez a viselet és valamennyire meg is újult. Az újabb parka kabátok jobbára megőrizték az eredeti ruhadarab szőrmés kapucniját, azonban csökkentettek a hosszon. Így is combközépig érő kabátokról van szó, tehát a derekunkat tökéletesen védi a hideg ellen. Hosszuk miatt a legtöbb parka kabáton deréktájt, illetve alul találhatunk egy zsinórbehúzást. Ezzel könnyedén testalkatunkhoz igazíthatjuk a kabátot, így nem rejti el alakunkat a hosszú ruhadarab. Ha még kontrasztosabb megjelenést szeretnénk, viseljük testhezálló nadrággal!

Szőrme- és bőrkabátok

A szőrméből készült ruhák az emberiség legrégebbi ruhadarabjainak számítanak. Megítélésük azonban már a ’80-as évek végén is negatív volt. Az ekkor megjelenő állatvédelmi aktivista mozgalmak ugyanis kampányuk fő elemének tekintették a szőrmekabátok bojkottálását. Szerencsére manapság már szintetikusan is készülnek bőr és szőrme ruhadarabok, egyre jobb minőségben. Ezen felül az állatmintás és barna ruhadarabok idén kifejezetten trendik, így mindenképpen találhatsz kedvedre való műszőrme kabátot.

A műbőr ruhadarabokról sem szabad azonban megfeledkezni! Továbbra is menő például a bomber dzseki és hasonló, bélelt bőr/műbőr társai. A bomber dzsekiket eredetileg az Első Világháború alatt használták, a pilóták melegen tartására, hiszen ekkor még nyitott fülkével repültek. Innen származik a Guess vagy éppen Tommy Hilfiger által is adaptált, ikonikus szőrmegallér, a testhezálló szabás és természetesen a magas fokú hőszigetelés is.

Szövetkabátok

Az örökké klasszikus és elegáns kabát stílus. Legyen szó nagyméretű szövetkabátról, hosszú ballonkabátról vagy éppen elegáns, gombos tengerészkabátról, egy szövetkabáttal nem foghatsz mellé! Mindennapi használathoz megfelelően szigetelnek, hordhatók formális viselet fölött is, de a hétköznapokban is megállják a helyük!

Aktív kabátok

A túrázás és téli sportok szerelmeseinek valók. Ezek a női és férfi télikabátok leginkább a gyakorlati hasznukat tartják szem előtt. Többrétegű bélésük és vízálló külsejük a legrosszabb időjárási viszonyok között is védelmet nyújt, így bátran tölthetünk egy pár órát télen is testedzéssel, a szabadban.

Te mit fogsz viselni idén? Reméljük rövid írásunkkal segítettünk a döntésben!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük