Ügyfélszolgálat: +36 70 772 0227
Ingyenes belföldi házhozszállítás [16.990 Ft] felett!
  • 0
Kategóriák
Ügyfélszolgálat: +36 70 772 0227
Ingyenes belföldi házhozszállítás [16.990 Ft] felett!
Ingyenes belföldi házhozszállítás [16.990 Ft] felett!
Kategóriák
Ügyfélszolgálat: +36 70 772 0227

Sneakert szövetkabáthoz? Így válassz megfelelő télicipőt!

A hideg, esős őszt lassan felváltja a még hidegebb tél. Ebben az írásban megpróbálunk segíteni nektek megfelelő cipőt választani a hűvösebb napokra. Nem kevés cipő trend tűnt fel az elmúlt pár évben. Sokan közülük retrok, mások újak és formabontóak, megint mások pedig csak érdekesek. Hogyan tudsz eligazodni a trendek között? Ezt próbáljuk most felvázolni.

A legújabb trendek

Számtalan lábbeli trend jelent meg idén is a divat piacon, de persze nem mindegyik ideális a téli időszakra. Van azonban pár igazán stílusos visszatérő trend, ami a zord időjárásban is megállja a helyét.

Gyapjas csizmák, bakancsok

Egy új, konkrétan a téli hónapokra irányuló trend is felütötte fejét – a gyapjú borítású cipők. Persze ez sem egy teljesen új dolog, de a köztudatba csak nemrég került vissza. Ráadásul idén úgy néz ki, hogy nem csak a bélés van gyapjúból, mint az Uggs-nál. Nem biztos, hogy a kívül is gyapjas cipők tisztántartása egy egyszerű feladat lesz (főleg, ha havazik), de az tény, hogy jó melegek.

Punk, platform cipők

A platform cipők sem éppen ma lettek feltalálva, már az ókori Görögök és Japánok is hordták őket, igaz, főleg csak a színészek. A középkori Angliában és Franciaországban is népszerűek voltak, főleg előkelő körökben. A ’60-as, ’70-es években népszerű Disco kultúra és a ’70-es évek végén szárnyra kapó Glam Rock volt, ami végül sikeresen berobbantotta a magasított talpú cipőket a köztudatba. Punk és underground körökben is kedvelt iterációjukat azonban csak a ’90-es években álmodta meg Vivienne Westwood. Ettől kezdve a különböző bőr platformerek a lázadás és a nőiesség jelképeivé váltak. Egy magas talpú Dr. Martens minden női gardrób alap darabja tehát.

Virágminta

Idén nagy siker volt a virágminta. De miért csak a ruhád lehetne mintás? A tavasszal és nyáron hódító virágmintás, könnyű topánok után eljött az ideje a virágmintás bakancsoknak és csizmáknak! Képzeld csak el a felül mintás, alul egyszínű sportcipős megjelenés ellentétét! Egyszerű póló vagy kardigán, esetleg egy farmer és egy díszes, színes, kihívó cipő…Kell ennél jobb?

Visszatér a szövetkabát

Ahogy télikabátokról és egyéb átmeneti kabátokról írt cikkünkben [LINK] már kifejtettük, visszatérőben vannak az elegáns télikabátok. (Ha még nem olvastad el, itt az ideje!) Ballon szövetkabátok, bőrkabátok, szőrme kabátok és társaik. A kérdés már csak az, hogy vajon milyen cipő illik hozzájuk? Nos úgy tűnik, hogy a válasz nem igazán egyértelmű. Az eddig listázott cipők mind jó jelöltek lehetnek, de van még valami, amiről beszélnünk kell.

Az elefánt a szobában, avagy mi a helyzet a sportcipőkkel?

Vannak, akik sportcipőket, sneakereket hordanak egész ősszel, s talán még télen is.

Eredetileg sima sportcipőkről volt csak szó, hiszen a vásárlók döntöttek úgy, hogy nem hajlandóak feladni kényelmes alkalmi cipőiket „ormótlan” bakancsokért. Sok vezető cipőmárka, köztük a Nike, a Converse és az Adidas is olyan cipőkkel tesztelik a piacot, amik valahol a tornacipő és a téli bakancs között vannak félúton. Ennek az új hibridnek persze találóan a „Sneakerboot” nevet adták. A sneakerbootok próbálják ötvözni a sportcipők egyszerűségét és kényelmét a bakancsok időtállóságával. Vastagabb gumitalp, vízlepergető, mégis szellőző felsőrész (pl.:Gore-Tex) és az évszaknak megfelelő bélés jellemzi őket. Jó kompromisszum lehet azok számára, akik fázósabbak, de nem tudják stílusukhoz idomítani a hagyományos téli lábbeliket.

Az örök klasszikus: a téli bakancs

Habár idén is sok visszatérő trend és irányzat van lábbeli fronton, a téli bakancsokat nehéz űberelni. Igen, a legtöbb esetben egy bakancsot nem azért húzunk fel, hogy divatosak legyünk. Ettől függetlenül egy kényelmes, bélelt, vízálló bakancs esszenciális eleme minden ruhatárnak. A női Geox cipőktől kezdve a férfi bakancsokig bármi ideális lehet télre, ha ezeknek a feltételeknek megfelel. Azt is fontos megemlítenünk, hogy az újonnan kialakult trendek is inkább a télies, praktikus cipők irányába mutatnak a sportcipőkkel szemben. Persze a platformer cipő ilyenkor inkább határeset. Nem túl könnyen hordható és jellemzően nem is véd túl jól a hideg ellen, persze vannak kivételek.

Női csizmák a hideg ellen

A korábban már említett virágmintás és/vagy gyapjas lábbeliken kívül pár örökzöld csizma is újra trendi lesz a télen. Az egyik ilyen a magassarkú, magas szárú, fűzős csizma. Kifejezetten elegáns egy rövidebb ruhával vagy egy coatigánnal kiegészítve. Újabb fénykorukat élik az állatmintás csizmák is. Egy szőrme vagy műszőrme kabáttal igazán figyelemfelkeltőek lehetnek, főleg ősszel, amikor a természet színeit idézik, évszaknak megfelelően. A különböző mintákon kívül a csatos csizmák is tarolhatnak az idén, a fűzős csizmákhoz hasonlóan. Ezek inkább vad és természetjáró megjelenést sugalmaznak, de túrázáshoz továbbra is egy bakancsot javaslunk.

Idén tehát a mintás cipők, a bőrcsizmák és a sportcipők lesznek a téli cipő trendek középpontjában. Nektek melyik a kedvencetek?